Kvinna som blir sminkad med ögonskugga

Framhäv ögonen med smink och hijab

Att bära hijab är en självklarhet för många människor i Sverige i dag. Lika självklart för många är det att hålla sig ajour med den moderna skönhetsbranschens alla möjligheter att få till en riktigt snygg instagram-värdig sminkning. Du som bär hijab vet att plagget redan från början sätter stort fokus på ditt ansikte. Detta kan du dessutom förstärka genom att lägga krut på att ytterligare framhäva dina ögon i din sminkning.

Att hitta hijabs på nätet till förmånliga priser är ett enkelt sätt att leka med ditt uttryck. Testa hur du kan matcha olika färger och strukturer på tyget i din hijab med olika typer av looks i din sminkning. Du kommer snabbt märka att vissa färger får ditt ansikte att blekna, medan andra får det att fullkomligt stråla av lyskraft. Att variera din hijab beroende på tillfälle och vilken sminkning du känner för just den dagen är ett bra sätt att verkligen få fram det bästa i din look. Hijaben är ett plagg som människor lägger märke till, inte minst med tanke på hur nära ansiktet du bär den.

Hitta dina färger

Att veta vilka färger du passar i är inte helt självklart. Kanske går du på gamla sanningar om att alla blondiner passar i blont och alla brunetter i grönt? Framför allt du som faktiskt döljer håret i en hijab har all anledning att tänka om. Det viktigaste vad gäller att anpassa färger och nyanser till att passa just dig är faktiskt att tänka på vilken underton din hud har, hijab eller inte. Detta går enkelt att lista ut genom tester på internet, som detta från Damernas Värld. Att räkna ut om du är kall, varm eller neutral är en bra början.

När du väl har koll på dina egna färger är det dags att undersöka vad som händer när du kombinerar dem med andra. VeckoRevyn menar att du som verkligen vill framhäva din egen ögonfärg ska arbeta med kontrastfärger.

Inspireras av Imane Asry

Någon som verkligen inspirerar både genom att ge hijaben en hög modegrad samt en ögonsminkning som heter duga är modebloggerskan Imane Asry, prisad för Årets look på ELLE-galan 2020. Asry satsar på att sätta ögonen i fokus tillsammans med en mer neutral mun i sin sminkning, och nämner som ett av sina bästa beauty-knep att se till att ha riktigt bra ögonbryn.