Kvinna som gör ansiktsrengöring

Hitta rätt hudvårdsrutiner för dig

Hudvårdsrutiner har vi alla på ett eller ett annat sätt, vissa kanske bara tvättar av ansiktet med vatten medan andra har en lång ritual med peeling, tvätt och krämer av alla dess slag. Det som är viktigt när det kommer till hudvård är att hitta den rutin som fungerar för dig!

Att ta hand om sin hud är otroligt viktigt för att inte få problem med exempelvis acne eller torr hy. Det bästa är att hitta en rutin där du tvättar och smörjer ansiktet varje morgon och kväll samt gör ansiktspeeling för ansiktet några dagar i veckan. Det är även en god idé att att tänka på vad du äter då diet påverkar din hy och lister mycket.

Tänk på det här när du köper hudvårdsprodukter

En viktig sak att tänka på när du ska välja hudvårdsprodukter är att kolla om de innehåller parfym eller inte.”Är man känslig bör man välja bort parfym, då minskar risken för hudallergi och irritation radikalt.” Säger SvD.

Många tester visar också att det inte är speciellt stor skillnad på dyra och billiga hudvårdsprodukter. Med andra ord kan du köpa riktigt bra hudvårdsprodukter även med en tight plånbok.

Bra ingredienser för huden

Blommor, örter och nötter är bara några exempel på ingredienser som stärker på kropp och sinne och är underbara för huden. Även havre är populärt att använda i olika skönhetsprodukter eftersom proteinet i havreolja stärker både hår och hud. För torr hud är blåbär, lingon, körsbär och björksav riktiga superingredienser och ger ett naturligt skydd mot föroreningar och fria radikaler.