Konsten att finna sin egen stil

Att veta exakt vem man är ofta starkare förknippat med ens klädstil och den bild man signalerar utåt, än vad man kanske vill tro.  Det är lätt, när man inte är helt säker på vem man egentligen är, att man istället för att gå efter det som man personligen tycker om istället sneglar mycket på vad andra har på sig och vad det är för kläder och stilar som finns ute i butikerna.

Färg skapar glädje

Vilka färger man passar i är individuellt och bör baseras på fler faktorer än vad dom är ens favoritfärger. Känner man sig osäker kring sitt yttre är det vanligt och lätt hänt att man gömmer sig i dova färger som inte väcker någon uppmärksamhet. Men sanningen är att både en själv och andra blir uppiggade och glada av färger. Man bör göra sina färgval utifrån vad man mår bra av och framförallt våga testa färg. Har man väl testat så ser man vilken effekt som färger kan ha. Även om vissa hudtoner och hårfärger passar bättre i vissa färger än i andra, så bör man alltid utgå från det som man tycker om i första hand. Märken som Desigual och Odd Molly kanske inte är så vanliga ute i butikerna men har kläder för dem som vågar färger och vackra detaljer.

Anpassa kläderna efter rätt storlek

Ett annat vanligt sätt att klä sig när man inte trivs med sig själv, utöver att använda sig av svarta kläder och mörka färger, är att dölja sin kropp i bylsiga och förstora kläder. Att använda sig av stora kläder för att man tycker att man är för stor, är dock ett knep som bara kommer ge en effekt av att man är ännu större mot vad man är. De delar som man anser är negativa och därför vill dölja, kommer med bylsiga kläder bara att förstoras ytterligare. Ett betydligt bättre knep är därför att klä sig i kläder som verkligen är ens riktiga storlek, och framhäva det som man är nöjd med.