Ordna festkläderna

Det finns fler tillfällen då man inte bara känner för att klä upp sig utan dessutom klä upp sig rejält. Ibland är det för att man själv vill skapa en viss stämning medan det vid andra tillfällen är vad reglerna kräver. Inför ett bröllop med en viss bestämd klädsel är man både ouppmärksam och nonchalant om man inte följer klädkoden.  Om man inte vill köpa sina kläder, då de kan kosta en hel del, finns möjligheten att hyra festkläderna som ett av alternativen.

Kan löna sig ekonomisk att hyra

Det finns situationer då det helt klart lönar sig att hyra sin festutstyrsel. Är temat för kvällens grabbgäng på casino att bära smoking, precis som charmiga superagenter, kan det vara en god idé att hyra en smoking för kvällen. Att hyra är billigare än att köpa om man bara kommer att bära smokingen under ett tillfälle. Vid många större fester, som exempelvis bröllop, tillhör inte smokingen eller en frack det vanligaste alternativet. Mörk kavaj eller kostym är nämligen betydligt vanligare.

Vet man att man kommer att använda en smoking ett flertal tillfällen framöver kan det dock löna sig att köpa, men man får räkna med att exempelvis en smoking med alla de tillbehör som behövs, som lackskor och fluga, kan kosta uppåt 10. 000 kronor. Fördelen med att hyra, är att man bara kan lämna tillbaka den igen efter festen utan att behöva tänka på saker som att tvätta, vilket då brukar handla om kemtvätt.

Hyra festkläder även något för kvinnor

Även för kvinnor finns möjligheten att hyra sina festkläder när klädkoden för tillställningen är något finare än vanligt. Att använda en riktig Askungen-balklänning är något som de flesta inte gör speciellt många gånger i livet, även om det är så roligt att klä upp sig i en vacker klänning tillsammans med vackra smycken, att det borde få ske betydligt oftare.