Min bästa smyckesresa

Min bästa smyckesresa började utan ett egentligt syfte med resan, och att det skulle vara den bästa resa jag hittills har gjort visade sig först efteråt. Ibland tar slumpen in en på oanade vägar som faktiskt kan visa sig vara riktiga lyckokast. Starten för min resa var för nästan ett år sen nu, när jag tillsammans med min bästa vän satt hemma i min lägenhet och letade, mest på skoj, efter roliga resemål som man någon gång skulle vilja göra i livet. Det bör kanske nämnas redan nu att både jag och min är väldigt intresserade av modekläder och alla olika typer av tillbehör som väskor, skor och smycken. Detta kan nämligen vara en av anledningarna till att vi sedan var så nöjda båda två. Hursomhelst, på något sätt vändes vårt letande då vi hittade billiga flyg på nätet. Det blev alltså flyget som fick styra, och ta oss till oanade platser. Det bestämda resmålet blev till slut Italien, närmare bestämt staden Florens.

Florens visade sig vid ankomsten vara perfekt i vår smak och något som vi alltid drömt om. Efter att ha packat upp våra saker på hotellet och gjort oss lite fräschare efter resan började äventyret på riktigt. Vi stannade i en vecka och vad det mer specifikt var som fångade oss och gjorde så stort intryck är egentligen svårt att sätta fingret på, så här i efterhand. Hela vistelsen flöt sedan egentligen ihop till ett enda stort moln av lyckorus. Kanske var det den goda maten, kanske var det de trevliga människorna eller så var det den fantastiska andan av en naturlig skönhet. När vi var i staden gick vi tillsammans till en dam som ibland brukade ha en kurs i hur man kan skapa sina egna smycken. Ja, det är kärlek i små askar som jag fortfarande har kvar och sätter på mig vid speciella tillfällen eller när jag vill bli glad.