Sovrum med ljusa färger och mysig stor säng

Så får du ett fräscht sovrum

Skönhetssömn är det bästa receptet för en välmående hy och en energifylld kropp. Men för att kunna sova gott behöver du ha en ren och skön säng. Investera därför i ett riktigt härligt täcke, en skön kudde och trivsamma sängkläder.

När du sover tillräckligt många timmar varje natt kommer både ditt yttre och inre gynnas. För att du ska få din skönhetssömn är det viktigt att ha ett skönt täcke. Det finns ett stort utbud av täcken hos NolhagaHem om du vill ha ett nytt. Du kan hitta både traditionella täcken i syntet eller dun på nätet. Det är även möjligt att köpa hotelltäcken som ger den där härliga hotellkänslan.

Investera i ett skönt täcke

Det är en investering att köpa ett riktigt härligt täcke eftersom människor sover ungefär en tredjedel av livet. Det du ska tänka på är att välja rätt täcke för dig. Om du sover med ett för varmt täcke störs nattsömnen, men det gör den också om du fryser under natten.

Tips när du ska välja täcke:

  • Mycket dun och mindre fjädrar gör att täcket upplevs svalare.
  • Ett duntäcke är mer prisvärt på grund av kvalitén och har en livslängd på 10 år.
  • Välj ett varmare täcke om du är frusen eller sover med fönstret öppet.
  • Stirra dig inte blind på priset.

Tvätta allt i sängen regelbundet

Det är inte många som tänker på det men att ha rena och fräscha sängkläder är oerhört betydelsefullt ur många aspekter. I täcken, kuddar och sängkläder älskar olika bakterier och kvalster att bosätta sig. För att du ska slippa dem är det viktigt att se över sängen och det du sover i. Bakterier som finns i sängen hamnar på din kropp vilket kan ge tråkiga konsekvenser för hyn. Smutsiga sängkläder ökar nämligen risken att dina porer täpps igen och gör dig mer mottaglig för hudirritationer och akne. Därför ska du tvätta sängkläderna i minst 60 grader. Tvätta även täcken och kuddar regelbundet, minst 1–2 gånger per år.

Få fin hy med en ren säng

Om du vill prioritera ditt utseende och se så bra ut som möjligt ska du definitivt se till att sova gott. När du inte sover riskerar du att få mörka ringar under ögonen och glåmig hy. Dessutom mår du bättre inombords om du sover tillräckligt många timmar.