Fotbehandling

Så gör du för att förebygga förhårdnader

Fötterna utsätts dagligen för påfrestningar och det är lätt att försumma fötterna. Förhårdnader kan lätt uppstå när huden är torr och när det är kallt ute. Det i samband med att fötterna inte får den uppmärksamhet de förtjänar kan orsaka smärta.

Det är inte ovanligt att drabbas av förhårdnader och hud som spricker. Men det finns bra saker som du kan göra för att bli av med förhårdnader och förebygga att det inte uppstår igen. Att göra ett fotbad mot förhårdnader är väldigt effektivt. Förhårdnader kan orsaka en hel del smärta. När du gör ett fotbad och mjukar upp den hårda huden kan du minska smärtan. För att undvika och lindra smärta är det bra att försöka hålla huden mjuk och smidig. Att ta ett fotbad varje vecka är bra för att hålla huden mjuk. Efter fotbadet är det bra att försöka fila med en fotfil på det områden där förhårdnaderna finns. Efter du har filat fötterna smörjer du med fördel in dem med en mjukgörande kräm. Tänk också på vad du har i vattnet. Det kan vara en bra idé att inte använda din vanliga tvål utan investera i en produkt som är behjälplig mot förhårdnader. Undvik alla typer av produkter som kan torka ut huden på fötterna. Det är viktigt att du vårdar dina förhårdnader eftersom om förhårdnader belastas under en längre tid kan det utvecklas till en liktorn vilket kan leda till att du får väldigt on i fötterna.

Smörj in fötterna regelbundet

För att hålla dina fötter friska och mjuka är det viktigt att du avlägsnar hud från dina fötter regelbundet. Att tillföra fukt till fötterna är också viktigt. När du smörjer in dina fötter regelbundet håller du huden mjuk och smidig. När huden är återfuktad blir den mer elastisk vilket gör att du minskar risken för att huden ska spricka och att det ska bildas förhårdnader.