Närbild av stilig man med pipett med skägg olja

Skägget är mannens signum

Skägget är utan tvekan något av det viktigaste en man känner att han har. Att inte ha tillräckligt med skägg kan få många män att känna sig otillräckliga och då går det givetvis att göra en skäggtransplantation. Läs mer om hur du får ett fylligare skägg.

Ett knep som många män gör för att få ett fylligare skägg är att lägga sig under kniven, detta är för att det nämligen går att få ökad skäggväxt med skäggtransplantation vilket kanske inte många vet. Än så länge har det mest varit prat om att transplantera hårsäckar till hjässan men nu går det alltså lika bra med skägg och ögonbryn.

Få fylligare skägg på naturlig väg

Oavsett om du har gjort en skäggtransplantation eller inte så finns det knep att ta till för att få ett fylligare skägg. En skäggkam är bland det bästa du kan ha. Med den kan du nämligen kamma igenom skägget så att de strån som lagt sig ställer sig upp och ger mer ”yvig man” så att säga. Du bör också använda skäggolja och schampo för skäggväxt så att du håller skägget rent. Det gäller framför allt skäggväxten runt munnen där det ofta fastnar matrester.

Ju mer du tar hand om ditt skägg desto mjukare och fräschare blir det. Då blir det även trevligt för andra att röra vid det, som din flickvän till exempel. Återfukta det ofta och klipp för att behålla strukturen.

Känn dig manlig även med mindre skäggväxt

Du som har mindre skäggväxt än du tycker anses normalt ska inte misströsta. Det finns som sagt möjligheten att göra en skäggtransplantation men du kan även ansa skägget på ett sätt som tar tillvara det som finns. Lite skäggstubb är alltid snyggt så gå till din barberare och kolla med honom vad som skulle passa dig bäst. Kolla in olika kändisar och deras skägg för mer inspiration.