Smycken på män

När kvinnor pratar om vad som är snyggt i smyckesväg tänker man lätt på vad som är snyggt på just kvinnor och hur man bedömer smycken ur ett kvinnligt perspektiv.

Men vad är snyggt på män, och varför?
Så länge det inte blir för feminint kan män 2011 faktiskt komma undan med att bära en hel del smycken, och vara oerhört tjusiga i dem. Det här är några av våra favoriter när det kommer till smycken:

Vigselringar på våra män. Ja, karlar, när vi älskar er mycket nog kan vi tänka oss att gänga oss med er, och då blir det ju till att gå åstad och köpa ringar.
Dagisarmband på våra söner. Vad är väl mer intressant och rörande för en moder än de första mer eller mindre stapplande stegen inom barnets kreativitet? Även det mest tafatt ihopplockade armband av plastpärlor sänder oss till stjärnorna.
Tunna guldkedjor på i övrigt sutbtilt och avslappnat klädda män. Få saker är så läckra som glimten av ett tunt guldhalsband innanför en t-shirt. Här är less is more mer levande än någonsin – för tjocka guldkedjor är så, tja, väldigt, väldigt fult.

Det är också klokt att välja sina smycken efter de kläder man har i övrigt. Det blir lite märkligt om man har ett väldigt professionellt sätt att klä sig på, men dessutom krämar på med en mängd olika sorters smycken. Försök hellre att hålla det hela lite ”low key” och håll er till ett, eller högst två smycken. Få män mer än Johnny Depp i hans tolkning av Jack Sparrow klär i att vara belamrad med smycken.

Men det där tunna guldhalsbandet däremot…