Utseendefixering genom tiderna

Vad som är trendigt och inte förändras hela tiden. Förr i tiden var det inne att vara stor och rund. Detta visade på att man hade pengar och hade råd att äta. Att vara spinkig var däremot inte snyggt, utan visade på att man var fattig. Samma sak har det varit i frågan om man är brun eller inte.

Om man hade vit hud var man snygg, eftersom man då inte behövde vistas utomhus utan hade ett hus att vara i, medan den som var solbränd kändes som fattig. Det är otroligt intressant det där, för hur det ser ut nu om vad som är snyggt och inte, kan förändras helt och hållet och om några år kommer man säkerligen se tillbaka på oss och skratta. Det är ju lite roligt att tänka på, saker som dessa, eftersom vi är ganska utseendefixerade. Det är ju faktiskt så att det alltid varit en fixering vid utseendet, så det är ingenting man ska ha ångest för. Just nu är det till exempel trendigt att inte ha något hår på kroppen, och massvis av människor går till kliniker för att göra exempelvis IPL behandlingar. Och det är ju förståeligt att man går och tar bort hår permanent, men det är inte säkert att det alltid kommer vara en trend. Om några år kanske det är så att vi istället går till en klinik som på något vänster trollar dit hår istället för att få bort det? Det kan ingen veta, men gud vet att det är spännande att följa vår utveckling. I en artikel här kan den som är intresserad läsa mer om kroppshår och hur det har sett ut genom tiderna. Så här börjar artikeln:

Ansiktshår är en av vår tids främsta accessoarer. Samtidigt är vaxad rygg och rakad pung en norm för unga storstadsmän. Slät eller buskig har blivit en viktigare fråga än någonsin när man diskuterar kroppsideal.