Blont löshår

Behöver du löshår?

Det kan finnas flera anledningar till att använda löshår. Idag är det heller inte svårt att hitta löshår av bra kvalitet till ett rimligt pris.

Löshår är ett ord som fortfarande har en negativ klang för många. Men om du ser dig omkring på stan kommer du antagligen att se många som har äkta löshår, alltså löshår gjort av riktigt människohår. Du kommer antagligen inte att se att det rör sig om löshår, såvida du inte blir väldigt närgången, för modernt, äkta löshår har en fantastisk lyster och fint fall.

Varför löshår?

Det kan finnas många skäl till varför man behöver löshår. Ett skäl kan vara att man helt enkelt inte kan få speciellt långt hår. Det här kan kännas extra bittert om man tidigare hr haft långt, vackert hår som man inte kan återfå. Så här säger Ida Backlund, som idag driver ett företag som säljer löshår på nätet. Startskottet för företaget var ett stort misstag som hon gjorde i unga år:

Vi var tre tjejer och två killar i klassen och plötsligt klippte vi alla kort pottfrisyr. Jag hade vackert långt prinsesshår men följde trenden. Sedan blev håret aldrig lika långt och fint igen. Jag började använda löshår när jag var 13.

Ett annat skäl kan vara att man vill få ny färg på håret, men är allergisk mot hårfärgningsmedel. Cosmopolitan har en riktig skräckhistoria, om en kvinna som var allergisk både mot parafenyldiamin och henna. Hennes ansikte svullnade upp så mycket att hon till slut inte kunde se.

Löshår kan också vara en lösning om man av medicinska skäl börjar tappa hår. Detta är en vanlig reaktion när kroppen utsätts för kraftiga förändringar, vilket kan vara positivt. Det är t.ex. inte ovanligt att man tappar hår vid en kraftig viktminskning, och om man har varit överviktig innan kan löshår göra det lättare att ta det onda med det goda. Hormonförändringar, i samband med att man börjar eller slutar med P-piller, kan också påverka håret. Ännu fler möjliga orsaker till håravfall finns i den här artikeln.