Löshår

Hårtrender och ekonomi

Trender inom skönhet förändras med årstiden, så vilken hårtrend är det som är hetaste och inne just nu? Höstens hårtrend domineras faktiskt av att grått är det nya svarta.

LöshårLänge har trenderna florerat kring löshår och massvis av nöjda kunder har klickat sig till charmastockholm.com för att fylla ut och förlänga sitt hårsvall, och detta är verkligen inte en trend som avtagit – bara färgvalet har ändrats. Det hetaste hösten 2015 är nämligen att ha ett hårsvall i grått och detta beror till stor del på våra kändisar på andra sidan atlanten. Till exempel skriver Dagens Industri Weekend om hur Lady Gaga var först ut med detta redan för fem på omslaget till Vanity Fair, vilket flera andra artister nu hakat på eftersom de ansett detta vara en ihållande trend såsom bland andra Rihanna, Cara Delevingne, Kelly Osbourne, Kylie Jenner och Ellie Goulding med flera. Så detta rör främst tjejerna – vad är trenden för killar? En lite rolig hårtrend har faktiskt uppdagats av nöjesmagasinet Nyheter24 och det är att massvis av grabbar ibland annat England vallfärdat till frisören med syftet att se ut som sina idoler Harry Styles, David Beckham och Justin Bieber – med hjälp av att sätta in löshår. Så den som trodde att löshår bara gällde för tjejer får nog inget annat än tänka om en aning!

Att ha råd med trenden

Bara för att något är trendigt behöver det inte betyda att man måste följa den, speciellt inte om man egentligen inte har råd att lägga ut de pengar som det faktiskt kostar att upprätthålla sitt trendriktiga utseende. Någon som till exempel fått uppleva trendernas baksida är 27 åriga Emelie, som Metro skriver om. Hon var nämligen tvungen att anmäla sig själv till tv-programmet Lyxfällan då hon gick back med 5 500 kronor varje månad – där en stor del av kostnaden gick till att bekosta underhållning av hennes hårfärg i form av att färha hos frisör samt även sätta in nytt och fylla på sitt löshår, vilket hon alltså inte hade råd med egentligen. Så tanken om att ”vill man va fin får man lida pin” var vekligen verklig i hennes fall, men om man inte har råd att spendera pengar på hårfärger och löshår så ska man inte göra det – då kommer man precis som Emelie att hamna hos Lyxfällan till slut!