Öga med smink

Om ögon

I dag skriver vi en hel del om just ögon, vad en kan göra åt synfel, varför vissa får mörka ringar under dem fast andra inte samt om hur det i allt fler företag blir möjligt att som anställd få rabatt på räkningen av en ögonlaser, något många drömmer om.

I DN kan vi läsa att allt fler företag nu erbjuder sina anställda medarbetare möjlighet att opera sig, och sedan skicka in räkningen för att få upp till 60 procent rabatt i vissa fall. Genom löneavdrag kan en som anställd nämligen få hjälp med sjukvårdskostnader för inte bara ögonlaser men även provrörsbefruktning.

Och nog är det många som skulle vilja laserbehandla ögonen för att slippa bära glasögon eller linser. Det går mycket väl att titta in lirema, en ögonklinik i Stockholm för att där få både snabb och professionell hjälp med ögonproblem, som då gärna åtgärdas med smart laserbehandling.

Skona ögonen

Det finns andra saker att tänka på när en vill skona sina ögon, det är bland annat att sitta så långt från sin skärm som möjligt, att använda en grå ton som bakgrund på skärmen, öka textstorleken på skärmen, göra en synundersökning vid besvär samt att använda återfuktande ögondroppar. Mer om detta kan det med fördel läsas om i denna artikel från SvD.

I Expressen kan vi för övrigt läsa att mörka ringar under ögonen har mycket att göra med genetik och då hudens färg samt att blodådror syns igenom tunn hud. Påsar å andra sidan hänger dels ihop med arv liksom mörka ringar, men även ålder är en tydlig faktor i sammanhanget. Högt saltintag samt allergier kan också öka storleken på kuddarna under ögonen. Men det som en kan göra något åt är att sova gott, om det är möjligt, samt äta nyttigt och inte sitta vid en dator dagarna i ända om en kan undvika detta.