Diamantringen – En kvinnas bästa vän

A kiss on the hand may be quite continental… Diamantringen har blivit besjungen och hyllad av kvinnor sedan Marilyn Monroe första gången tog tag i taktpinnen. Senast såg vi en oförglömlig hyllning till diamanten i Baz Luhrmans Moulin Rouge där en vild, rafflande och obotligt feminin Nicole Kidman flyger över sin dyrkande publik och ber om enbart denna sten.

Resonemanget är följande: En man kan visa sin hängivenhet och dedikation för en kvinna med kyssar, artighet, god konversation och långa nätter – men när hon blir gammal kommer hans kärlek att falna. Därför ska man inte begära hans uppmärksamhet utan hans valuta. När man då en dag blir ensam och han går tillbaka till sin försmådda hustru har man i alla fall pengar att betala hyran med…

Sången dök första gången upp i filmen Herrar föredrar blondiner, där alltså M. Monroe gjorde ett sångnummer som fortfarande idag ekar i filmer och modern musik. Väldigt sevärt för den som tycker om starka kvinnor, yppighet, god sång och den sorts girl power som bara femtiotalet kunde erbjuda!

När det kommer till förlovningsringar är det inte heller konstigt att kvinnorna vill ha just diamantstenar i sina kärleksbevis. När avundsjuka kvinnor sedan ser ens ringfinger kan de bittert konstatera att man är inte bara älskad men även värd sin vikt i guld, nästan bokstavligt talat. Diamanter är helt enkelt en kvinnas bästa vän!