Smyckeskrin

Sälj ditt guld

De flesta kvinnor har nog ett trassel av smycken hemma som de aldrig använder. Smycken som är fina men som har hamnat i glömska och nu bara samlar damm. Istället för att låta den här högen med avlagda smycken växa sig större, kan det vara en god idé att faktiskt få pengar för dem och istället köpa nya som man kommer använda.

Sälj guldsmycken på internet och få bra betalt per gram på direkten. Många väljer att panta sina smycken på en pantbank. Man ska dock veta att man oftast får väsentligt mycket mer pengar om man säljer dem än om man pantar dem. Pantbanker betalar heller inte per gram utan för vad de anser smycket eller klockan vara värd på marknaden, vilket ofta är en ganska låg summa i förhållande till vad man betalade när smycket var nytt.
Vissa personer har väldigt svårt att göra sig av med sina saker, vare sig det är kläder, smycken eller skor, som inte har använts på en evighet. Den klassiska tankegången verkar vara ”Tänk om jag behöver just precis en sådan här klänning på någon picknick en vacker dag. Den kan jag inte slänga” eller ”Den här glittriga kavajen får ju garderoben att se så piffig ut, den måste jag ha kvar”. Faktum är att det bara är saker som tar upp utrymme, samlar damm och skapar stress och kaos i ditt hem. Har du inte använt ett klädesplagg eller smycke på över ett halvår så kommer du antagligen inte sakna det om du säljer det eller ger bort det till någon mer behövande.