Kvinna som håller upp hårtofs framför ansiktet

Operera ögonlocken

Skönhetsindustrin blomstrar och fillers, botox och andra skönhetsingrepp bara ökar i populäritet – allt för att vi ska bli vackrare. Men det finns även estetiska ingrepp som genomförs utan att hamna i samma kategori som exempelvis ögonlocksplastik.

”En ögonlocksplastik är ur kirurgisk synvinkel ett relativt okomplicerat ingrepp och tar normalt sett en till tre timmar att genomföra – beroende på om två eller fyra ögonlock skall opereras.” mer information hittas här.

Idag är det lika vanligt att göra ett skönhetsingrepp som det är att gå till tandläkaren, men något som man måste hålla i minnet är att alla ingrep inte görs utav fåfänga, utan för att man helt blir begränsad i sitt vardagliga liv. Till exempel skriver Expressen om hur den då 18-åriga Sara Åhlén nekades att komma in på krogen för sitt studentfirande på grund av hennes hängande ögonlock. Detta till trots att hon har genomgått flera operationer för att bli av med problemet, och det genom ögonplastik. På Ögonlocksakademins hemsida www.ogonlocksakademin.se skriver man till exempel att ett sådant ingrepp bland annat ger personen ett piggare uttryck och föryngrar eftersom ett hängande ögonlock eller små ögonspringor ofta ger intryck av trötthet och även gör att man ser betydligt äldre ut än vad man är eller känner sig – och just därför är denna typ av ingrepp något som blir allt mer populärt. Men vad som är viktigt när man vill genomföra denna typ av ingrepp är att man går till en legitimerad klinik med legitimerad sjukvårdspersonal, såsom det faktiskt finns hos Ögonlocksakademin och många andra kliniker. Dock ska man vara väl medveten om att alla som utför skönhetsingrepp inte är det. Idag finns nämligen inget krav om detta stadgat i lag vilket är något som Socialstyrelsen vill ändra på, skriver Metro. Och det är något som är positivt, men i dagsläget: välj din klinik noga innan du lägger dig under kniven.