Shoppingkassar

Rätt mode för rätt kropp

Att vara vacker är något som vi alla strävar efter, men att veta vad som gör en vacker och vad som skapar motsatt effekt kan vara svårt att avgöra – därför vill vi idag tipsa om hur du bör tänka kring mode och din kropp.

Alla är vi olika och alla har vi därmed olika kroppstyper, men det är ingenting som säger att den ena typen är bättre eller snyggare än den andra – det hela handlar om att klä sig efter sin egen kroppstyp och inte försöka vara någonting annat än personen man faktiskt är. Till exempel behöver man inte vara rik för att vara snygg, det går alldeles utmärkt att vara vacker på budget också bara man vet hur man ska tänka kring de plagg man väljer att ta på sig. Ett tips är därför att följa de råd som de båda stilexperterna Trinny och Susannah ger i Expressen: och det är att just klä sig efter sin kroppstyp – men hur gör man det?

Lång, smal och liten byst? Då är du en Trinny och fokus bör vila på att alltid visa armarna på fest och om du bär klänning ska du skippa urringningen fram och istället välja klänningar med djup rygg. Likaså är ett smart sätt att framhäva sina ben och det gör man lättast genom att använda en nätt sko med smal klack om du har längre ben, men om du har korta ben som du vill få att se ut att vara lägre passar en tyngre sko bättre som exempelvis en kilklack. Så oroa dig inte över att du är lång – långa tjejer är döläckra i högklackade skor!

Större byst, kurvor och långa smala ben? Då är du en Susannah där fokus nummer ett är att hitta rätt underkläder både för bekvämlighetens och utseendets skull. Bästa plagger för oss då? En enfärgad kort klänning och om du har en större byst ska du undvika material såsom spets. Likaså kan det vara bra att tänka på vilken typ av jeans man ska ta på sig. Enligt Susannah själv handlar det om att ju smalare ben man har desto smalare jeansmodell ska man välja, men om man har stor byst ska man undvika stuprörsmodellen och bör välja en rak modell för att undvika att se ut som en godisklubba.