Studenter på studentflak

Vackrast på studenten med låg budget

Att ta studenten markerar både ett avslut och en början, vilket gör studenten till extra speciell händelse i livet – så varför inte vara extra vacker utan att spendera multum?

”Balkläder kan du låna av kompisars äldre syskon, handla på second hand eller kolla vad mamma och mormor har i garderoberna.” läs fler ekonomiska studenttips här.

Att ta studenten är något som man faktiskt bara gör en gång i livet och studentmössan blir ett minne som man spar i flera år fram, men många säger att studentfirandet kostar alltför mycket – men det går att spara in på kostnaderna, bara man vet hur man ska göra. Ett tips för att hålla studentfirandet inom rimliga kostnader är att vara smart när det kommer till vad man väljer att lägga sina pengar på. Till exempel är det många som inte tänker ekonomiskt när det kommer till vart de väljer att köpa sin studentmössa och sina studentkläder med tryck på, utan bara handlar rakt uppochner från den aktör som skolan anlitat – även om denne inte är den billigare eller har de mest förmånliga erbjudandena att välja bland. Hos exempelvis www.abcgruppen.se kan vilken student som helst handla och när man ser deras erbjudanden och jämför med andra aktörers så kan man tydligt se att man nog får mer för pengarna här än på annan plats. Likaså är det flertalet studenter som heller inte tänker ekonomiskt när det kommer till själva budgeten för sitt utseende under studentfirandet och studentdagen – men det går att vara snygg med liten budget!

Snygg utan hål i plånboken

Det finns flera sätt att göra sig extra vacker under studentdagen utan att spendera så mycket pengar att det bränner hål i plånboken. Ett smart tips är till exempel att handla sitt smink på nätet istället för i butik eftersom att det oftast är markant mycket billigare (källa). Och om man heller inte kan eller vill spendera mycket av sin budget på sin studentklänning kan man även beställa den från nätet. På de största klädkedjorna såsom Ellos och HM brukar man vanligtvis lägga in mängder av vita, söta festklänningar lagom till sommar och student – så varför inte köpa din klänning där och hotta upp den med lite smycken och accessoarer som du redan har hemma?