Parfymflaska med pump

Välj rätt parfym

Nu ska ännu ett lyxmärke börja sälja parfymer. Men enligt experter ska man satsa på en lite billigare parfym eftersom den måste fyllas på då och då, vilket blir väldigt dyrt i längden.

Lyxmärket Louis Vuitton har haft problem med att sälja tillräckligt många lyxväskor den senaste tiden. Därför har man valt att lansera egna parfymer för att bredda sortimentet, skriver Dagens Industri. Bland annat kommer en parfym som påminner om väskorna lanseras. Den kommer nämligen ha en läderdoft, precis som väskorna. Redan i september dök de första parfymerna upp i företagets nästan 500 butiker. Minst en utav de parfymer som lanseras kommer alltså ha en ton av läder som påminner om de kända väskorna.

Flera svenska företag

Det är dock inte bara lyxmärkena som satsar på parfym utan de senaste åren har en rad svenska parfymföretag poppat upp. I Göteborgs-Posten kan man läsa om att det finns en rad lite mer lyxiga parfymföretag som startat i Sverige och som erbjuder mer skräddarsydda dofter. De här parfymerna är dock bara för de som har en lite större plånbok eftersom de är för exklusiva för den vanliga konsumenten. Det finns dock många svenska företag som också säljer billig parfym som vem som helst kan köpa.

Hitta rätt parfym

När man köper parfym är det dock inte priset som bör vara primärt fokus. Det man bör fokusera på är att hitta en doft som passar en. I Café kan man ta del av Hugo Boss doftexperts tips om hur man går tillväga när man väljer ut parfymer som passar en själv. Några av tipsen är:

  • Att köpa flera olika parfymer som passar olika tillfällen. Man behöver nämligen en för när man jobbar, när man ska ut och festa och en när man ska vara hemma.
  • Att försöka hitta en favoritdoft som är billig eftersom man kommer vilja fylla på den ofta, vilket blir väldigt dyrt om det är en exklusiv parfym.
  • Att googla på en doft som man gillar och leta upp vilken doftfamilj den tillhör. På så sätt kan man hitta flera liknande parfymer.