Fransk manikyr

Skönhetsrutinen hos en stjärna

Skönhet handlar om så mycket. Det kan vara allt från smycken, outfits till hår och allehanda accessoarer, som tidigare nämnt i ett inlägg. Något som alltid kan vara inspirerande är att få reda på vad kändisarna själva har för rutiner när det kommer till skönhet.  

Det är inte alla som har en utstakad skönhetsrutin som de följer till punkt och pricka, men många har nog vissa saker som de gör, kanske varje dag, utan att tänka så mycket på det. Sedan är det även så att en kan upptäcka ett intresse för att ta hand om sig själv, sin hud, sitt hår, lära sig sminka sig efter tutorials på Youtube  eller kanske läsa skönhetsbloggar. Detta kan komma långt efter tonåren, när man har hittat sig själv lite. Någon som blivit mer och mer intresserad av smink är ingen mindre än Miriam Bryant.

Har lärt sig mycket från experter

Det hela började med att hon lärde sig saker från make-up artister som gjorde hennes smink då och då, inför uppträdanden och framträdanden av olika slag. Hon lärde sig vad som passar hennes hud, hur teknikerna fungerar samt om vad för verktyg och produkter som är bäst. Sedan dess är detta något som intresserar henne och att bara schamponera sminkborstarna en gång i veckan har blivit lite av en ritual. I Elle beskriver hon sina skönhetsrutiner och vad hon gillar att använda för produkter, i hår, på hud och som smink. Några utdrag från intervjun klargör att Miriam:

  • Alltid har varit en ”hårperson” som gillat att experimentera
  • Egentligen är jordgubbsblond men började färga mörkt i gymnasiet
  • Gillar att locka håret med locktång för att få lite fall
  • Inte sminkar sig varje dag men har det desto roligare när hon väl gör det
  • Vill lära sig att framhäva sina kindben bättre och markera dessa lite
  • Gillar sotade ögon och detta är partylooken i sommar
  • Har gärna klassisk ljusrosa färg på sina naglar
  • Rengör sitt ansikte varje morgon med bra produkter

Vidare säger Miriam hur hon led av dålig hy som tonåring och tillslut fick receptbelagda hudkrämer som funkade jättebra mot acne. Sedan dess har hon lärt sig att bara för att huden ser blank ut behöver den inte vara fet, den kan vara jättetorr egentligen och därför producera mer talg – som i sin tur ger finnar och flottighet. Något som kan vara bra att få reda på innan man köper uttorkande produkter.