Kvinna som far läpp filler

Allt populärare med fillers

Något som blir allt mer populärt är skönhetsbehandlingar där man injicerar fillers för att förändra sitt utseende på ett visst sätt. Men innan man genomgår sin behandling är det viktigt att tänka till – och välja en seriös aktör att utföra ingreppet hos.

Fillers är idag populärare än någonsin och det går att använda fillers för att förbättra allt möjligt, till och med dubbelhakan tro det eller ej. Men för att vara säker på att du får det resultat du vill ha a behandlingen är det viktigt att du går till en person som är utbildad medicinskt och vet vad denne håller på med, för annars kan det gå illa.

Välj en behandlare med sjukvårdsbakgrund

När du ska göra fillers eller Botox är det viktigt att den som behandlar dig vet Veckans Affärer den håller på med, för annars riskerar du att få men du sedan inte bli av med. Visst ska man dock räkna med både svullnad och ömhet direkt i anslutning till och efter behandlingen för såsom sjuksköterskan och behandlaren Marianne säger till Sveriges Radio så är ett ingrep alltid ett ingrepp – och biverkningar såsom blåmärken och svullnad är att vänta.

Det är vanligt att spruta in i läpparna men man kan även använda fillers mot rynkor, men då måste man känna till anatomin. Fillers får inte sprutas in i blodkärl. – läs mer här.

Vanliga ställen att behandla med fillers

Den absolut vanligaste behandlingen med fillers är läpparna men när man talar om Botox så är det den så kallade argrynkan som är vanligast att injicera. Resultaten är såklart varierande från person till person och beroende på vilken typ av injicering man gör. Men när det kommer till Botox bör man veta att det helt beror på hur mycket av medlet man använder – tar man mycket försvinner mimiken i princip helt vid det behandlade området och vill man inte bli stelfrusen får man helt enkelt be om mindre Botox i sprutan.