Kvinna med snygg page frisyr

Avfärga håret hemma? Så gör du!

Har du färgat håret och på en gång känt att det inte var färgen för dig? Att avfärga håret behöver inte vara svårt, du kan faktiskt göra det hemma utan större problem. 

De flesta undrar till att börja med om avfärgning passar på alla hårfärger. Sanningen är att det inte är passande för dig som färgat ditt hår med en hennafärg eftersom den fungerar på ett lite annat sätt än en vanlig ”kemikalisk” färgning. Det är inte heller så bra för dig som har väldigt mörkt hår och vill använda det som blekning.

Vi är många som råkat förstöra håret med diverse märkliga färgningsinfall och luggklippningar. Glöm ketchupmetoder och andra märkliga ”husmorstips”. Det bästa som funkar är faktiskt att köpa bra avfärgning. Här berättar vi hur du gör! Häng med i säsongens trender och lär dig hur du gör själv hemma.

Såhär avfärgar du håret hemma

Börja med att först hitta en avfärgning som har fått bra recensioner online. Du kan hitta sådana recensioner på Skönhetsparadiset. Kom ihåg att avfärgning passar dig som redan färgat håret men vill ta bort hårfärgen. Välj en avfärgning som motsvarar den färg du har. Oftast rekommenderas du att först göra ett test på din arm för att se om du reagerar allergiskt på avfärgningen. Det kan vara bra att göra det så du slipper obehagliga överraskningar.

  1. Börja med att tvätta håret noggrant. En del avfärgningar rekommenderar faktiskt att du gör det några gånger. Se till att använda ett schampo utan silikoner, läs baksidan av förpackningen för att se om ditt schampo är fritt från det. Använd inte balsam eller hårmask.
  2. Låt håret torka.
  3. Skydda kläder och händer.
  4. Blanda färgen enligt de instruktioner du kan läsa på förpackningen. Följ dem noga!
  5. Dela in håret i olika sjok för att underlätta appliceringen och säkerställa att du avfärgar hela håret.
  6. Täck färget med plastfolie.
  7. Skölj noga!
  8. Lägg i en hårinpackning. Antingen en egen eller om det medföljer en i din förpackning.

Låt håret torka!