Kvinna som mäter midjan med måttband

Naturliga kroppsreaktioner på kyla

Att korrigera kroppsliga ”defekter” har förekommit under lång tid. Att göra riktiga kirurgiska ingrepp för att exempelvis reducera fett innebär stora risker. Den senaste tiden har det dock presenterats nya metoder för att bli av med valkarna. Betydligt säkrare och dessutom billigare än många traditionella fettsugningsmetoder.

Kvinna som mäter midjan med måttbandUnder lång tid har kirurgiska ingrepp varit det första alternativet för personer som önskar reducera fettdepåer på kroppen. Behandlingar som på många sätt kan vara mer eller mindre en risk för livet om allting inte går som planerat. Som tur är har utvecklingen gått i blixtens hastighet även inom det här området. Numer finns säkra alternativ till fettreducering, vilka bryter ner fettceller på ett effektivt, men säkert sätt. Fettfrysning är en behandling som är minst lika effektiv som traditionell fettsugning, men med färre risker, mindre obehag och billigare prislapp. Det är en behandling som fungerar utmärkt på de delar av kroppen som inte lyckas uppnå samma resultat trots träning eller rätt kost. Haka, mage och underarmar är exempel på kroppsdelar som inte alltid kan fettreduceras med hjälp av motion och sund diet. Fettfrysningen innebär att fettdepåer bryts ner och transporteras vidare genom blod och lymfa för att slutligen ta sig ut ur kroppen. På så sätt dör fettcellerna och resultatet blir permanent.

Fettfrysning betydligt säkrare

Att fettsuga delar av kroppen kan ge ett gott resultat, men riskerna är direkt höga när det kommer till traditionell fettsugning. I sammanhanget är antalet dödsfall få här i Sverige, men sett internationellt kan ett enkelt ingrepp vara direkt livshotande. En så kallad ”Brazilian butt” har exempelvis förödande siffror som visar på att en av cirka 3000 patienter dör i samband med ingreppet. Rumpoperationen är den mest riskfyllda operationen när det kommer till den här sortens ingrepp.

Den nämnda fettfrysningen har definitivt tagit branschen med storm och med tanke på operationernas risker kommer den garanterat att fortsätta utvecklas. Det gäller även för laserbehandlingar, vilka också är på stark frammarsch både inom hår och kropp. Helt enkelt behandlingar som påverkar hud och vävnad via olika typer av energi och naturliga reaktioner. Även inom bröstimplantat sker det just nu en påtaglig utveckling för att göra implantaten lättare och säkrare.