Att porträttera det inre

Att vara vacker är inte allt, men skönhet är mer än snygghet. Skönhet är något som förenar det inre med det yttre. En som vill få unga tjejer att få bättre självkänsla genom att fotografera dessa på ett sätt som de själva vill, ger kraft till det vackra inom oss och låter det lysa igenom.

Skönhet kan innebära både insida och utsida. Det hela handlar om självkänsla och att ta hand om sig själv, både den inre och sin utsida. Ett sätt är att bland annat acceptera sig själv, både för den man är och för hur man faktiskt ser ut. Dessutom handlar det till stor del om vad man äter och hur mycket man rör på sig, för mår kroppen bra fysiskt så mår den oftast bättre även psykiskt. Är du tränad och stark blir du också tryggare i din kropp och vågar lita på den på ett annat sätt.

Det vackra inom människor lyser utåt

En som brinner för att ge uttryck för det vackra inom människor är ungdomsarbetaren och fotografen Sara Hellsten. Hon menar att fotografering ger kraft och hon vill bland annat höja unga kvinnors självkänsla genom att låta dessa få stå i fokus och själva definiera hur de vill bli sedda. I ett tjugotal fotografier har hon fångat stämningen hos ett antal unga tjejer, som på bilderna inte bli objekt utan subjekt genom att de själv bestämt hur de vill bli porträtterade. Mer om detta fina projekt går det att läsa om i en artikel i Svenska Yle.

Idén till fotoutställningen föddes under en gruppkväll med temat inre och yttre skönhet och den baserar sej på en terapeutisk metod som kallas för kraftgivande fotografering – Svenska Yle